søndag 27. september 2009

Søndag og sløvhet

Søndag, hodepine, drittvær og dagen derpå-følelse selv om det ikke er dagen derpå. Er ikke det bare det beste i hele verden? Få høre et høyt og ironisk "ABSOLUTT"! Bedre blir det jo selvfølgelig når man titter på timeplanen og innser at man har "Juridisk metode" i hele mårra (ironien råder fortsatt). Men nok syt nå, over til det positive; Hmm....ikke det nei.

Skulle egentlig til Cecilie Marie i går og spise sjokoladekake og drikke masse te. Det ble ikke noe av på grunn av min dårlige form. Men, vi skal få gjennomført det i løpet av uka, og det gleder jeg meg til. Det er faktisk få ting som slår sjokoladekake, te og brettspill i herlig kombinasjon. Jeg har forresten spist usannsynlige mengder mat og godteri i helga, ikke bra. Kan jo være derfor jeg er så jævlig sløv?

Snart kommer Anne Berit en tur. Da skal vi spille spill (selvfølgelig). Det blir koselig. Lenge siden vi har hengt sammen. Slik blir det når vi går to forskjellige utdanninger, og har mye og gjøre på hver vår front. Apropos mye å gjøre, så har jeg vært veldig flink å lese pensum i helga. Har bare et kapitel igjen av vitenskapsteori, og det er jo lett det kjedeligste. *Fornøyd* (skrives "kapitel" med to "t"er? nei? to "p"er da? nei?) Føler rettskrivinga strever i oppoverbakke for tiden.

Kattepusen har forsvunnet. Har ikke sett den siden onsdagen. På fredagen var vi på Eurospar (viktig hvilken butikk vi var på..) og handlet mat (hæ? handlet dere mat på Eurospar..?), og da så vi en "har du sett denne katta?"- plakat. Den ligna veldig på katta vi har blitt bestevenner med, bare i feitere utgave. Jeg sendte melding til nummeret og greier, men har ikke fått svar. Kjipt, for jeg følte meg så ansvarlig når jeg gjorde det. Må nesten regne med at den har kommet seg hjem da.

Jeg opplyste i forrige innlegg om at jeg greide å svi av tusen kr. på Europris, men synes det var ufint av meg å ikke nevne hva jeg kjøpte (som jo er av stor allmenn interesse); to svarte pelsputer, et sengetøysett, drops, Fantasi (vi fortsetter å utvide spillsamlingen), og en sånn stor tavle man skriver på også hvisker ut - så nå kan kreativiteten løpe fritt.

Jeg har så lyst på den nye melkesjokoladen til Nidar, "Bergene melk". Den reklama gjør noe med meg altså, med hun dama som står og er superblid og spiser sjokoladen. Sånn ellers så er den nye "Go morgen" med nøtter og vaniljeyoghurt sjukt god lizzm. Nok matprat.

P.S; stem på Elin i x-faktor:) Savner Solveig og Hilde! Over og ut..

onsdag 23. september 2009

Bla, bla, blæh

Studiedag i dag. Man kan like studiedag. Iallefall når man satt på skolen fra 10.00 til 19.30 i går, for å skrive ferdig rapporten og smelle hele greia sammen. Jepp, vi er ferdig med første utkast til rapporten, og det føles faktisk bra at alt jeg har å konsentrere meg om en tid framover er å lese 1700 sider pensum. Jeg føler faktisk ikke at jeg har lært en dritt enda, hverken av pensum eller av forelesningene. Ikke nødvendigvis fordi jeg er så genial, men fordi alt vi har lært til nå er ting som hele menneskerasen har hørt om iallefall ti ganger. Satser på mer dybde etterhvert, hvis ikke begynner jeg seriøst å tvile på høyere utdanning. Lei av å lære hva normer er nå, for å si det sånn...

Jeg får så vondt av kattungen som henger rundt her. Tror ikke den har noe hjem, for den er virkelig djevelsk sulten. Så er den desperat etter å bli med inn. I dag kom den seg inn og begynte å spise av bosset. Den spiste nesten en Q-tips også. Jeg måtte dra den ut av munnen hans/hennes. Jeg må innrømme at vi ga den litt ost og skinke da altså. Hjerteskærende å kaste den ut.

Europris har kommet til Volda. Jeg greide å svi av tusen (1000) kr. der i dag. Jeg er dronninga av økonomi.

Nå skal jeg lese litt mer pensum. Vitenskapsteori. Fasinerende...

lørdag 19. september 2009

tilfeldige tanker

I dag er det sol. Jeg liker sola, for den er så fin og gul. Jeg liker også at det er lørdag, OG at jeg har spist risengrynsgrøt i dag. Lørdagen blir ikke det samme uten risengrynsgrøt. Mange ekle dyr på rommet mitt i dag, som en konsekvens av at vinduet står åpent. Jeg liker dem ikke, de innbiller meg at jeg klør overalt. Vaska rommet i går, det var faktisk første gangen etter sommerferien. En god følelse å få det gjort. Jeg har kommet godt i gang med rapporten også, hvem skulle tro det? Men, nå er jeg inne i et uinspirert modus igjen. Det blir alltid slik etter at det har gått noen timer med bra jobbing. Jeg tenker at jeg fortjener ei pause fordi jeg har vært så flink, også må jeg streve skikkelig for å komme inn i det igjen. jaja, pause må man uansett ha. Tenk dere livet uten pause; bare evigvarende sammenhengende aktivitet. Tror ingen av oss hadde levd særlig lenge da. Man kan ikke ta pause i selve livet da, og det er litt trist noen ganger, for noen ganger vil man det. Camilla støvsuger. Jeg konstaterer at det er plagsomt, men nødvendig og veldig snilt av henne. Henger en liten kattepus utenfor her konstant, og han eller hun er kjempesøt og kjempekosete. men desverre ikke vår. Han eller hun har så lyst til å være med inn, og han eller hun er kjempesulten og kjempetynn. Det er kjempetrist. Håper den har et hjem, og at den etterhvert ikke dør av matmangel. Pink har kul musikk. Ja, kul musikk. Pizza i kveld sammen med koselige folk. Skal på butikken nå. Skal kjøre bil. Jeg liker å kjøre bil. Bare i Volda vel og merke. Til nød i Kristiansund. Satser på å få begynt på den herlige rapporten igjen etterpå. Jeg håper været holder seg.

torsdag 17. september 2009

Positivisme

Henviser til innlegget rett under her, og innser at det ble litt i overkant dystert. Derfor lager jeg en liten ting-og-glede-seg-over-i-sorgen liste til meg selv:

1. Det er høst og man har en god unnskyldning til å sitte inne med en tekopp.
2. Gilmore Girls på storskjerm under hver eneste middag.
3. "Toro velbekomme"
4. Brettspill av ulikt slag.
5. Lettelsen man kjenner når man har lest ferdig et kapittel i en pensumbok.
6. Stieg Larsson-bøkene
7. At nye msn ikke er SÅ ille likevel.
8. At vi fortsatt har sjokoladekake igjen fra bursdagen til Camilla.
9. At jeg sover utrolig godt om natta.
10. At jeg for første gang på lenge gjør noe fornuftig med livet.
11. Dassboka
12. At det ikke er ripe i flatskjermen min lenger.
13. At det finnes mange halvmorsomme serier på tv.

Sykdommen og konsekvenser av den

Jeg gir etter for oppdateringspress atter en gang. Men jeg er redd dette blir et meget negativt innlegg, og at følelsen av oppgitthet, frustrasjon og selvmedlidenhet kommer til å være så gjennomtrengende at du rett og slett blir litt kvalm.

Jeg er sjuk. I går var jeg enda sjukere, men jeg vil påstå at jeg fortsatt er sjuk. Har ikke målt noe feber, men jeg kaldsvetter for å si det slik. Jeg begynte å forutse sykdom allerede for ei ukes tid siden. Ikke fordi jeg begynte å føle meg slapp, nei jeg var i fin form jeg, men fordi Camilla ble sjuk. Jeg blir sjuk når hun er sjuk (eventuelt rett etter hun har blitt frisk), det har erfaring lært meg.

Jeg fikk litt panikk. Jeg hadde ikke tid til og bli sjuk. Jeg ville ikke bli sjuk. Som en reaksjon på panikken begynte jeg å skryte høyt og uhemmet av mitt eget supersterke imunforsvar som helt sikkert kom til å stå imot sykdomspresset. Mest fordi jeg ønsket å forsikre meg selv om det selvfølgelig. Enda en reaksjon var at jeg kom med sarkastiske og ikke-så-veldig-koselige kommentarer til Camilla, som; "ikke gjør deg sykere enn du er" og "vil du ikke heller spare skolefraværet ditt til du er skikkelig sjuk da?" Jeg kan være en bitch noen ganger, og ber herved om unnskyldning for det. Jeg ønsket ikke innse at Camilla faktisk var ganske så dårlig der hun lå innpakket i dyna si og så på "gilmore girls". For det betydde i så fall at jeg også kom til å bli ganske så dårlig når min tur kom (jeg hadde ikke greid å overbevise meg selv om at imunforsvaret mitt faktisk var så helvetes sterkt). Jeg ville at Camilla skulle bekrefte for meg at hun egentlig ikke var syk i det hele tatt, men det gjorde hun jo ikke. Det ville vært ren løgn. Det vet jeg nå.

Det var på søndagen (eventuelt lørdagen) at det "supersterke imunforsvaret" mitt ikke stod imot sykdomspresset lenger. Jeg skylder mest på min egen idioti. I ukritisk fylletilstand drakk jeg av glasset til Camilla på lørdagen. For å være helt sikker på å bli smittet gjentok jeg det på søndagen. Jeg drakk til og med av et plastglass hun hadde tygd halvt i stykker. Det skal sies at jeg opprinnelig trodde det var mitt eget glass, men det hjelper jo ingen. Sykdommen var et faktum. Det jeg i dette innlegget har refererer til som "sykdommen", er sterk forkjølelse med innslag av slapphet, hodepine, og som nevnt lengre opp, kaldsvetting. Jeg har full forståelse for at Camilla ikke gidder å høre på sytinga mi etter at jeg så krast avviste hennes egen. Men, som jeg sa til henne; "Det er alltid værst når det rammer en selv" - og fy faen så sant det er.

Sykdommen passer dårlig. Vi har masse å gjøre på skolen. Alle basisgruppene skal blant annet skrive ferdig en rapport til onsdagen. Jeg har nesten ikke begynt å skrive på min del. Hilde var her på besøk til tirsdagen, og for å komme meg hjem tidlig til henne på mandagen, tok jeg på meg å skrive den "værste" delen av rapporten. Vitenskapsteoridelen. Mer spesifikt, der man skal flette inn Hermeneutikken i smørja. Jepp, hermeneutikken. Slipper ikke unna den i år heller. Jeg tok på meg den delen fordi jeg tross alt hadde hatt om det før, og fordi ingen andre hadde lyst på den. Jeg visst at hvis jeg tok den, sparte vi oss for flerfoldige timers diskusjon om alt mulig rart. Det har vist seg i ettertid at det er vanskeligere enn jeg først trodde. Hermeneutikken har absolutt ikke satt seg hundre prosent selv om jeg brukte flerfoldige timer på den i fjor. Blir sur og gretten av mindre azza lizzm. Føler jo presset litt også, når jeg har sagt at jeg kan det fra før -Ups. Memo to self; ikke gjør deg selv flere bjørnetjenester.

Som et resultat av sykdommen og skrivesperra ser jeg ikke frem til helga. Jeg må rydde og vaske hele leiligheta OG mitt eget rom, jeg må lese pensum (begynner å ligge etter, delvis på grunn av SYKDOMMEN), jeg må skrive ferdig hele min del av rapporten, og jeg må slenge alle klærne mine til vask. Det er ikke så ille å slenge klærne sine til vask, sier du? Vel, legg merke til nøkkelordet "alle". Jeg har ikke et eneste rent plagg (også delvis på grunn av sykdommen, men mest fordi jeg aldri legger klærne i skittentøyskurva). Noe som i praksis betyr at jeg må rulle rundt naken. Kanskje iført en utvaska t-skjorte det står "Jentejoggen" på, hvis jeg er heldig. Er forresten ikke så greit å vite hva som er skittentøy når man har nesa full av snørr på grunn av sykdommen (if you get my drift). Motto for denne helga; Full? for no tull.

Skal PRØVE å få tid til å lese ut "Jenta som lekte med ilden" i helga da. For jeg elsker jo den boka, men jeg har sadly enough ikke hatt tid til å lese i den de siste tre ukene. Livet er hardt, my friends. Nå skal jeg røyke og legge meg og gruble på alt jeg skulle gjort men ikke kommer til å gjøre. Mer positivt innlegg coming soon...

mandag 7. september 2009

visdomsord fra meg til deg

”vent til vannet får behagelig temperatur før du hopper uti”
”Det er bedre med en tann for mye, enn en for lite”
”Hunden kommer løpende hvis man roper lenge nok”
”Du lever fordi du ble født til det”
”hvis du ikke er spesiell nok, farg sjelen turkis”
”Livet er som et sta esel. Det står helt stille hvis det ikke blir piska”
”Kjærligheten er som en brødskive med for mye smør”
”Vil du ha noe gjort, betal noen til å gjøre det”
”Lykke venter den som gir faen”
”Fornuften er som Guds engler i himmelen”
”Er du fortsatt sint etter å ha telt til ti? tell til elleve”

Tilfeldige tanker

Flatskjerm-tv er kult. "Toro velbekomme" er godt. Sjokolade er også godt. Te er også godt faktisk, også kaffe. Ja, kaffe er godt. Jeg er sløv og stressa på samme tid, også gidder jeg ikke vaske rommet. Det gidder jeg bare ikke. Jeg har lest pensum, og jeg er stolt av det. Været i Volda burde vært innlagt, siden det helt tydelig har store psykiske problem. Jeg lurer på om dette er livet. I såfall skuffer det litt for tiden. Det er helt fantastisk å sove på dagen. Røyking er usunt, men det driter jeg i (for det meste). Jeg vil ha besøk. Jeg vil spille spill. Alias? Brainstorm? Samma det. Jeg lurer på om kongen tenker på at han er konge hver eneste dag, eller om han noen ganger glemmer det. Jeg trodde vi skulle ha korridormøte i dag, men det viste seg å være en ondsinna spøk. Tanken på korridormøte er flott synes jeg. Man møtes i korridoren. Man står sammen i korridoren. Finnes det noe bedre lizzm? Jeg vil ha bra tv-signal. Flatskjermen blir kulere med bra tv-signal. Nå må jeg betale lisens. æsj. Gidder ikke bry meg om liten bokstav etter punktum - jeg er utagerende. Jeg vil bake kake. eller, jeg vil spise kake som noen andre baker. Personlig hater jeg å bake. Hate er et sterkt ord, men jeg føler det er dekkende. Er ikke gøy å blande ting sammen, det ender bare med rot det. - tenk på den dere (dobbelt betydning). Jeg er ikke kreativ nok, må gjøre noe med det. Male et bilde kanskje? Skrive dyp poesi? Jepp. Jeg tenker at verden er rar, samtidig som jeg tenker at jeg har lest for mye filosofi. Det er nok jeg som har blitt rar, av det. Jeg var vel kanskje rar før også, jeg kan være åpen for det altså. Det kan jeg. Røyke? Ja, jeg tror det.

lørdag 5. september 2009

SAVN...

Inspirert til å lage en Jeg-savner-Solveig liste (orddelingsfeilalert)

1.Jeg savner at Solveig alltid er med på å spille spill
2. Jeg savner før – vorspiel med Solveig
3. Jeg savner at Solveig sitter og hører på sytinga mi i x antall timer
4. Jeg savner at Solveig gjør narr av meg fordi jeg kjører bil til kiwi
5. Jeg savner at Solveig er mårragretten etter middagsluren sin
6. Jeg savner at Solveig synes jeg går for langt
7. Jeg savner at Solveig spiller Jatzi med meg i fylla
8. Jeg savner å drikke te med Solveig, og snakke om hvor godt te egentlig er
9. Jeg savner at Solveig blir livredd av ”Åndenes makt”
10. Jeg savner å gå/kjøre til skolen sammen med Solveig
11. Jeg savner å røyke sammen med Solveig
12. Jeg savner å se på dårlige tv-program sammen med Solveig fordi det ikke er noe annet å gjøre
13. Jeg savner å kjøre sammen med Solveig til Shell for å kjøpe godteri
14. Jeg savner at Solveig greier å se det morsomme i det jeg synes er morsomt
15. Jeg savner at Solveig alltid er med på drikking
16. Jeg savner Rindalsdialekta til Solveig
17. Jeg savner at Solveig nesten alltid var på Myrane
18. Jeg savner å diskutere alt mellom himmel og jord med Solveig
19. Jeg savner at Solveig introduserer meg for fantastisk musikk
20. Jeg savner å synge ”Some day” sammen med Solveig
21. Jeg savner at Solveig og jeg spiser burger, fordi vi er så ”sunne sånn ellers”
22. Jeg savner å skremme både Solveig og meg selv med spøkelset på Kårstad
23. Jeg savner å være hengt opp i ”fuck my life” sammen med Solveig
24. Jeg savner å synge ”Det e itjnå så kjæm tå sæ shøl” sammen med Solveig
25.Jeg savner å sitte ute sammen med Solveig og være skoleflink når det er fint vær
26. Jeg savner Fylle-Solveig
27. Jeg savner å ha latterkrampe sammen med Solveig
28. Jeg savner at Solveig er optimist når det kommer til rullestol i oppoverbakke
29. Jeg savner at Solveig sover her i stua
30. Jeg savner å høre på sangene fra "Sweeny Todd" sammen med Solveig

Ja, jeg savner Solveig. Veldig! Come back, please?;)